HUISBROUWERIJ

volg Sint Canarus via Facebook

Schrijf in op onze nieuwsbrief

De bieren

Hier vindt u info over de Sint Canarus Tripel, Maeght van Gottem, Potteloereke, en Pére Canard.  Dit jaar werden er ook enkele nieuwe bierkes gebrouwen : Witte Piet, Stoute Piet en TUUT.Sint Canarus Tripel

7,5 vol% alc., met nagisting in de fles.

Kruidig, gehopt met hop uit Poperinge, wat bitter maar niet té, alles mooi in evenwicht. Het brouwproces verloopt volledig natuurlijk, zonder toevoegingen van om het even wat. Zelfs als je er eens één te veel van drinkt, dan zal je daar de dag erna geen last van hebben.


Potteloereke

Het Potteloereke is een stevig bruin bier van 8 vol.% alc., gebrouwen op vraag van de Meigemse Pottenbakkerij ’t Hoveke.

Dit Pottenbakkersbier komt best tot zijn recht wanneer het geschonken wordt in de speciale artisanale Potteloereke-bierpot.
Potteloereke wordt gebrouwen met een mengeling van speciale bleke en donkere mouten en bruine kandijsuiker. Het Potteloereke heeft een fruitig aroma, een stevige schuimkraag en een lichtzoete afdronk.

"Het Potteloereke kleurt mooi diepbruin, het schuim is licht getint en romig. Het bier geurt naar kandijsuiker, karamelmout en een tikkeltje gebrande mout. De smaak sluit naadloos aan, het mondgevoel toont zich al even vol, rijk en gul.", zegt Bob Magerman. Wie zijn wij om hem tegen te spreken?
De Maeght van Gottem

Het nieuwste Sint Canarus bier is heel geslaagd en luistert naar de naam Maeght van Gottem Als je er nog niet van gehoord hebt zal dat niet lang meer duren.

De Maeght is een zuiver natuurbier,blond , 7 vol.% alc., met de fijnste hoppe en zelfs een hoppe-belletje in de fles. In feite is het niet meer en niet minder dan een wereldwonder.

Sedert kort heeft de Maeght ook een leuk etiket, dankzij De Stip van VTM, dader is Bart Simoens, www.seamoose.be

Père Canard

Ontstaan uit een missing, 't is te zeggen een foutje in de moutstorting, maar toch uiterst geslaagd en daarom blijft het bestaan.  Gebrouwen met een fijne mengeling van speciale moutsoorten, fijne poperingse hoppen (niet te veel), en een gist van zeer goede ja zelfs sacrale afkomst.  

Aanvankelijk gebrouwen als Kerstbier, maar te lekker om enkle rond Kerst te drinken.  Daarom staat er nu op het etiket : "Kerst, Paas en Sinksenbier", en zo kunnen we er heel het jaar van drinken.  

Alcohol : 9 vol.% alc.  Kleur ; roodbruin, kleur enkel afkomstig van de mout, niet uit een pulle !

Stoute Piet

de brouwer wilde eens de Westvleteren 12 achterdoen, wegens CORONA-congé.  De 1e lezing zat er toch redelijk naast.  Al werd het wel een lekker bierke.  Voorlopig enkel te proeven in het proeflokaal. 

Witte Piet

Witte Piet is een typisch witbier, gebrouwen met gerste- en tarwemout. Een typische Duitse weizengist maakt het plaatje af. Achtergedaan van Dentergems Wit, maar dan nog beter..


TUUT